fredag 19 januari 2018

Kornknarren föreslår

Inlägget 2014-02-04 inkluderade ett tillägg om en möjlighet att öka det privata bruket av vår flagga. Den skulle kunna levereras i olika versioner, som visade vad man mest uppskattade hos fosterlandet. Tyvärr har detta inte gjort något avtryck vare sig i den offentliga debatten eller hos flaggfabrikanterna.

Men Kornknarren strävar på och kommer in på ett helt annat område.
Vilken skillnad kan det vara mellan bl a knälederna och nyckelbenen på personer, som är under resp. över 18 år? Det handlar alltså om kontroll av immigranter, som söker asyl och som saknar bevis på uppnådd ålder. De som sorteras till den lägre åldern räknas som barn och får en mera omhändertagande behandling och läget för ett eventuellt uppehållstillstånd är gynnsammare.
Debatten om hur tillförlitliga mätningarna är, har pågått i mer än ett halvår.

Kornknarrens förslag är enkelt och radikalt: sätt åldersgränsen till 9 år!
Den omedelbara invändningen är givetvis att man bara flyttar problemet - det kan ju vara lika svårt att mäta dessa skillnader mellan en nioåring och en tioåring. MEN där kan man vara generös och acceptera tveksamma fall ända upp till 12, max 14 år.
Går vi längre och hamnar på eventuella fall på 15 år eller mera - ja, då måste det väl till en urusel (rätts)medicinare, som inte kan leverera en urskiljande mätning. Kroppslängd ger här också ett gott bidrag till bedömningen.
Att äldre tonåringar hålls utanför begreppet barn rimmar ganska bra med läget i de länder som de flesta kommer ifrån. Där axlas vuxenrollen mycket tidigare än i vårt land. Eventuella utbildade s k 'barnsoldater' i övre tonåren kommer heller inte att beblandas med yngre barn, vilket är ett plus.

Kornknarrens förslag skulle innebära en lättnad för våra myndigheter, som för närvarande arbetar i en obehaglig gråzon. Förslaget står sig gott, oberoende av antalet, som kan variera från år till år.

          
I brist på relevanta foton av nyanlända barn, får dessa nioåringar duga, fint klädda inför fotografen.

Klicka på bilderna för större format!
Att dessa svenska barnsoldater, 17 år gamla, skulle kunna betraktas som nio-(eller ens tolv-)åringar är uteslutet.

1 kommentar: